Oplevelser og Inspiration

Madens vigtighed i et arbejdsmiljø

nyt indlæg

Man hører mange ordsprog der handler om mad. Man er det man spiser, en mands hjerte findes igennem hans mave, og en fyldt mave er en glad mave. Det er selvfølgelig ikke et tilfælde at mad er noget der lægges meget vægt på. For mad skal udfylde tre essentielle funktioner. For det første skal maden fylde i maven så man ikke går rundt og er sulten. For det andet skal den mad være både nærende og sund, helst uden kemikalier og tilsætningsstoffer. Og for det tredje, så skal man nyde at spise det.  

Derfor er det en rigtig god idé at spise godt. Mad er essentielt, og det har en påvirkning på meget. Humør, arbejdsmoral, det kan være et snakkeemne, eller en kilde af inspiration. Og ikke mindst, noget at se frem til og er afslappende, i en dagligdag der kan virke meget stressende.  Det er godt at få en god kost der smager godt. Så måske er det en god idé at smøre en madpakke.  

Men hvad nu hvis man er et firma, og alle måske ikke har tid, lyst, eller evnerne til at lave en rigtig god madpakke?  

Det svar fandt man for mange år siden. Svaret er en firma frokostordning, for det er en ordning der gør alle glade. Hvis kantinen altså er god. Man har hørt skrækscenarier om dårlige kantiner, der har gjort stemningen på en arbejdsplads rådden. Så det er vigtigt at vælge rigtigt.  

Ryde Gastronomi 

Ryde Gastronomi specialiserer sig i firma frokostordning i Storkøbenhavnsområdet, samt Sjælland. De pryder sig med at alle deres saucer, dressinger og andet er hjemmelavet og håndlavet, kontra det man kan købe i en køleboks i Metro. Så man kan stole på at tilbehøret er frit for kemikalier og tilsætningsstoffer. De bager både lyst og mørkt brød dagligt, så der aldrig er nogen der går fra cafeteriet sulten, og deres opskrifter er lavet i samarbejde med ernæringsterapeut og kok, Mette Ryde. De har kapaciteten til at bespise flere hundrede medarbejdere, og alt maden er sund, varieret og velsmagende. Udover det er der et stort fokus på bæredygtighed og økologi, så man kan også med et rent hjerte hyre dem.  

Det har den fordel at medarbejderne får en sund og varieret kost via en firma frokostordning, så de har mere energi i hverdagen, og at den lækre mad forbedrer deres arbejdsmoral. De behøver ikke at spise rester fra i går, eller stå op tidligere for at lave en frokost til sig selv, eller i værste fald, sulte sig når man glemmer det. De kan gå direkte fra deres arbejdspositioner hen i kantinen, og nyde mad der er bedre end det de ville kunne lave derhjemme.  

At behandle sine kunder godt er ikke bare humanistisk ansvarligt, men også en god investering. En glad medarbejder laver bedre produkter.  

De spørger også om kritik, så de selv kan forbedre sig. Man kan forvente et godt samarbejde med folk der er villige til at arbejde så godt de kan på deres produkt, og en forbedring hvis ting ikke er som de skal være.