Oplevelser og Inspiration

Hvorfor skal I gå til samtaleterapi i København?

Der er mange ting, der kan sætte parforholdet under press: økonomiske problemer, jobændringer, stress, utroskab eller børn der mistrives. Og nogle gange er det også bare hverdagen, der bliver for meget. For nogle lyder det at gå til samtaleterapi som et nederlag. Sandheden er dog, at det er de stærke, der vælger samtaleterapi. Det er nemlig dem, der tør blive og kæmpe, selvom det i en periode bliver hårdt. I sidste ende betaler det hele sig forhåbentlig, og I kan vinde jeres gode forhold tilbage. 

En god dialog er vejen frem

Oplever I, at jeres samtale går i hårdknude? Føler ingen af jer, at der bliver lyttet, og har I svært ved at forstå den andens holdninger og argumenter? En god dialog er vejen frem, men nogle gange kan det være svært at skabe rammerne for den gode dialog. Her er der hjælp at hente hos samtaleterapi København. Hvis I benytter jer af samtaleterapi i København, så vil I få en neutral tredjemand, som vil hjælpe jer med at holde dialogen ordentlig og sober. Hver gang I kommer på sidespor eller bliver for højrøstede, har I en, der kan hjælpe jer med at blive guidet tilbage på rette spor. 

Efter allerede én enkelt omgang samtaleterapi i København vil I opleve, at I har fået sagt og lyttet mere, end I normalt får gjort i en dialog. I vil have en lille spirende følelse af lettelse. Oftest skal der dog mere end én enkelt gang samtaleterapi til, men I har fået startet på noget nu, og det er første vigtige skridt. 

I bliver rustet til fremtidige konflikter

Samtaleterapi er hjælp til selvhjælp hvilket vil sige, at det er jer selv, der skal skabe forandringen. Samtaleterapien giver jer dog nogle redskaber og skaber nogle dialoger, der gør, at det bliver nemmere for jer at skabe den nødvendige forandring. Det vil også sige, at I igennem et samtaleterapiforløb får nogle redskaber, som I kan bruge, når der opstår konflikter i fremtiden. 

Nogle har en ide om, at det kun er par, der er på randen af skilsmisse, som går i samtaleterapi. Sådan bør det dog ikke være. Samtaleterapi kan styrke forholdet, og det vil være nyttigt for alle par i perioder, selvom det ikke er store konflikter som for eksempel utroskab og mistillid, der tynger parforholdet. Faktisk kan tidlig samtaleterapi hjælpe med at tage nogle af de større konflikter i opløbet. 

Tit sker der også det, at der er en masse usagte ting i forholdet, som gør, at I som par kommer længere væk fra hinanden. Det kan være svært at sætte ord på disse ting, men de nager sig ind og skaber følelser, der gør, at I trækker jer længere væk. Hvis I tager til samtaleterapi i København, kan I få hjælp af en udenforstående til at sætte ord på tingene, og dermed kan I, inden forholdet går for meget i stykker, få rettet op på de ting, som udfordrer jeres parforhold. 

Samtaleterapi er dermed godt for parforhold, der oplever konflikter eller tyngende følelser på alle stadier. Ved at få til samtaleterapi viser man også, at forholdet betyder noget, og at man er investeret i, at det fortsætter.