Bolig og Indretning

5 TIPS TIL AT SKABE EN HYGGELIG ALTAN


Altaner kan være en indgang til et frisk pust i hverdagen. Dem som bor i lejligheder i byen med begrænset plads, kan helt sikkert relatere til dette. At tage en pause eller blot bruge tid på altanen kan være en fantastisk måde at lindre stress og øge din produktivitet. Når man arbejder med boligindretning, bliver altaner ofte forsømt. Du kan dog nemt forvandle din altan til et forfriskende og afslappende udendørsrum. Forestil dig at drikke din morgenkaffe, mens du får udsigt over byen eller ud i naturen.

Det kan være svært at designe din altan, og hvis du har brug for lidt inspiration, er du kommet til det rigtige sted.

Tilføj noget grønt

Det første tip, er at du kan lave en lille urtehave i hjørnet af din altan. En god ide er at gå efter nogle planter der dufter godt og ser godt ud. Dette kan tilføje en forfriskende essens. Prøv eventuelt at hænge krukker i farverige farver op, da de bringer det bedste ud af hjørnet ved at give din altan et levende look. Planter vil ikke kun gøre din altan mere hyggelig, men de fungerer også som naturlige luftrensere og er kendt for at booste humøret. Processen med at lave sin egen lille altanhave kan være en sjov oplevelse i sig selv.

Behandl din altan som en stue

Det vigtigste for at skabe en hyggelig altan, er at skabe et sted som føles behageligt. En god ide er at bruge lyse møbler, da det giver en rolig stemning. Du kan også tilføje stole og et altanbord forankret over et flot tæppe. Find eventuelt dit næste altanbord hos BOBOONLINE lige her.

Alternativt kan du få nogle behagelige og levende gulvpuder, hvis du ikke ønsker at investere i møbler.

Tilføj et sted, hvor du kan læne dig tilbage

Uanset om det er en blæsende aften eller en stjerneklar nat, kan altanen være det ideelle sted at læne sig tilbage på en hvilestol og nyde naturen eller bylivet. Uanset om du vil nyde solen eller hygge dig med en god bog, er en udendørs daybed eller loungestol en god idé til et afslappende fristed. Du kan virkelig udfolde dig kreativt og designe det efter din smag.

Udnyt pladsen

Det kan blive rigtig besværligt at indrette, når du arbejder med lidt plads. I modsætning til hvad man tror, så ​​behøver man ikke have en stor altan for at kunne gøre noget ekstra ud af det. Hvis pladsen er et problem, kan du altid gå efter foldbare møbler, der kan gemmes væk eller foldes væk for at frigøre plads, når de ikke er i brug. En anden god idé er at bruge multifunktionelle møbler som eksempelvis en bænk som både kan fungere som siddeplads og som opbevaring til små genstande og planter.

Vær kreativ med belysningen

Meget kan gøres med belysning alene, så vær udtryksfuld og innovativ med dine ideer. Brug lys der skaber en varm stemning på din altan. Du kan også hænge forskellige lamper op for en mere festlig stemning. Du kan også gå efter den klassiske idé, nemlig at hænge en lyskæde langs skinnerne på din altan, så når solen går ned, skaber det en intim scene. Føler du dig romantisk, så kan du stille nogle stearinlys op for at skabe en romantisk stemning, mens du også på samme tid oplyser altanen. Alt i alt er der intet, der skriger mere af komfort og hygge end en altan der har belysning i sin rette forstand.

Med disse tips kan du bruge din kreativitet til at skabe en indbydende og hyggelig altan.