Oplevelser og Inspiration

Er du i tvivl om, hvordan du skal bruge dit sabbatår?

Det er meget forskelligt, hvordan folk griber deres sabbatår an. Nogen tager det som det kommer og byder de oplevelser velkomne, der præsenterer sig for dem, mens andre selv vil planlægge det hele og have kontrollen.

Hvis du hører til den førstnævnte gruppe, så bør du genoverveje, om det er det bedste valg. Der er nemlig rig mulighed for at opleve en masse, når nu du ikke har nogen forpligtelser herhjemme i Danmark. Læs mere om dine muligheder her.

Tag på praktikophold i udlandet

Mange vil gerne til udlandet i deres sabbatår, og der er mange forskellige måder at gøre det på – en af dem er et praktikophold i udlandet. Her kan du komme ud og få nogle oplevelser, du aldrig har været i nærheden af før, og du kan også blive klogere på hvilken retning, der passer bedst til dig, når du er klar til at studere igen. Du kan for eksempel finde praktikophold i udlandet med fokus på medicin lige her: www.trymedics.dk/. Det er en oplagt mulighed for at lige at fornemme, hvad det vil sige at arbejde indenfor medicin, inden du tager valget. Du behøver nemlig ikke have almen viden. De mennesker, der møder dig, møder dig der hvor du er og på den måde tager de altså imod alle niveauer.

Et praktikophold i udlandet behøver dog ikke at være med grundlag i medicin. Du kan også finde mange andre muligheder, der måske passer bedre med dine interesser.

Tag ud og oplev verden

Praktikophold i udlandet er ikke den eneste måde, hvorpå du kan opleve verden. Der er også rig mulighed for at være frivillig, finde arbejde, tage uddannelse eller bare tage på ferie. Du kan også kaste dig ud i interrail igennem Europa eller at bestige bjerge.

Det fede ved at have sabbatår er, at du ikke rigtigt har nogle forpligtelser, der holder dig herhjemme. Du behøver nemlig ikke at have et arbejde – såfremt du har pengene til at lade være – og dermed kan du gøre omtrent, hvad der passer dig. Du har frihed til at forlænge din ferie, hvis du ikke føler, at du er helt færdig, og du har mulighed for både at tage ud og se en masse eller bare at ligge ved stranden.

Udnyt din frihed, og find på lige netop det, der passer bedst til dig og dine interesser.

Arbejd, tjen penge, spar op

Hvis du er godt tilfreds med at gå herhjemme og egentligt bare har brug for at hvile hjernen, så er det måske ikke rigtigt for dig at tage ud og rejse. Måske passer det dig i virkeligheden bedre at pleje dine relationer, mens du tjener nogle penge og sparer op. Det kræver trods alt også midler både at tage ud og rejse og at starte studie. Måske kræver den endda flere penge, end mange lige går og tror.