Oplevelser og Inspiration

Få hjælp til moms i Norge 

Har du et firma, som du driver i Norge? Så er du sikkert støt på de lidt underlige og anderledes regler omkring moms. Det kan være svært at finde ud af, men der er heldigvis hjælp at hente. Læs med her, og find hjælp til at drive moms i Norge. 

Alle slags firmaer 

Der er meget, som man skal have styr på, når det drejer sig om salg til Norge moms. Landet har nogle andre krav til registrering og rapportering. Der er også noget der hedder HMS-kort og beskatning, som man skal holde styr på. Heldigvis findes der firmaer, som kan hjælpe dig med dette. På den måde bliver det lidt lettere at drive virksomhed også i Norge. 

Alle virksomheder 

Lige meget hvilken virksomhed du driver, og om du driver den alene, eller sammen med nogen, så kan du få hjælp til at lade din virksomhed registrere moms i Norge. Hvis du driver et firma med en masse andre, er det selvfølgelig noget i skal blive enige om i fællesskab, men I vil med stor sandsynlighed alle sammen hurtigt kunne se fordelen af at registrere moms i Norge. Læs mere om salg til Norge moms her. 

  Forskellige registreringer 

Det kan som nævnt være svært at finde rundt i, hvad der skal registreres og så videre. Derfor er den en god ide at få assistance og rådgivning om, hvad du skal gøre. Dette kan nemlig også bidrage til, at du bliver præsenteret for de fordele og ulemper, som der kan være ved det. 

  Kontrol 

Det er blevet oplyst fra de norske skattemyndigheder, at de vil gennemføre en kontrol af virksomhederne. Dette gør de for at sikre, at de pakker, som der sendes afsted fra netop dit firma, har fået påsat moms. Det er derfor en rigtig god ide at have styr på diverse momsregler, eller få hjælp til at få det, så du og din virksomhed ikke pludselig sidder i saksen, når det kommer til kontrollen. 

  Der findes også moms refusion 

Momsrefusion finder sted, hvis din virksomhed har haft nogle udgifter i Norge, som du derefter kan få betalt moms retur fra. Men det er ikke alle slags udgifter. Det drejer sig for eksempel om udgifter fra en messe, konference, hotel, taxa og andre ting. Her kan der være en del penge at spare, det er derfor en væsentlig ting at holde øje med. 

  Få styr på det 

Det kan både være stressende men også belastende for en virksomhed, hvis der ikke er styr på momsreglerne og alt det andet, der hører til. Det er noget, som mange virksomheder bruger unødigt tid på, når det kommer til salg til Norge moms. Derfor kan du lige så godt få styr på det nu, så du ikke senere skal rode med det. Så snart der er styr på det, vil der også være penge og spare for dit firma, fordi I kan undgå kontrolbøder og andre uforudsete udgifter.