Oplevelser og Inspiration

Find den helt rigtige lampe til din bolig

Lamperne er måske ikke noget, vi tænker så meget over, når vi skal indrette boligen – de er der ligesom bare. Men en bolig uden lys er altså lidt kedelig, og der er jo også stor forskel på lamper i f.eks. udseende. Finder du den rigtige lampe til boligen, kan du altså gøre meget ved udseendet af boligens indretning. Selv de helt små komponenter af indretningen har en indflydelse.

Hvor skal lampen hænge?

Der vil være mange forskellige lamper i din bolig, og alle har de forskellige funktioner. Nogle af dem skal måske stå på flade underlag, nogle af dem skal måske hænge fra loftet, mens andre vil blive sat op på væggen. Uanset hvor din næste lampe skal sættes op, er det jo i hvert fald vigtigt, at du er klar over dette. Det bliver svært at finde en lampe, hvis du ikke ved, om den skal stå på jorden eller hænge fra loftet – den ene vil som regel nemlig ikke kunne det andet. Hvis du allerede er klar over, hvad du leder efter, så køb lamper her.

Størrelsen på lampen er vigtig

Når du skal finde den rigtige lampe, er det også vigtigt, at du finder en lampe med den rigtige størrelse. Alt efter hvor lampen skal stå henne, vil det også være forskelligt, hvilken størrelse af lampe, der giver mest mening at købe. F.eks. kan en læselampe i den lille hyggekrog af stuen sagtens være meget stor, hvis den står på gulvet – mens en lampe der står en lille skrank, måske af praktiske årsager bare ikke skal være så stor.

Inden du køber lampen, er det altså en god ide lige at overveje, hvilken størrelse til din lampe du synes, der giver mening – og også hvad der fysisk kan lade sig gøre, alt efter hvor lampen skal stå henne.

Hvilken slags pære?

Det kan også være, at du har en præference omkring, hvilken pære du gerne vil have i din lampe. Det giver især god mening, hvis mange andre lamper i dit hjem allerede gør brug af den samme slags pærer. Så er det jo nemlig noget nemmere at have endnu en lampe, der bruger samme pære – fordi du så kan nøjes med at købe en enkelt slags pærer, når du er ved at løbe tør. Det er noget nemmere, end at skulle holde styr på flere forskellige slags pærer – selvom det kan være svært helt at undgå, at have lamper med forskellige pærer i boligen.

Udseendet betyder selvfølgelig også noget

Selvom det praktiske og lampens funktioner er enormt vigtige for at træffe det rette valg, så er det svært at komme udenom, at udseendet af lampen også er vigtigt. Du er selvfølgelig ikke interesseret i at have en lampe stående i din bolig, som du egentlig ikke synes, er pæn. Så selvom lampen selvfølgelig skal leve op til dine behov, er det også en god ide at kigge efter udseende – måske kan du finde en lampe, der falder naturligt ind i indretningen.