Oplevelser og Inspiration

Kost og arbejdsmiljø – de mange fordele ved en god frokostordning 

En god, sund og varieret kost er vigtig for vores koncentration og for vores energi, og derfor vigtig for vores ydeevne på arbejdspladsen.  

Når vi ikke spiser rigtigt, så daler vores koncentrationsevne, og vi bliver hurtigere trætte og uoplagte.  

Når vi som mennesker skal fungere optimalt igennem en arbejdsdag, så er vi nødt til at spise sundt, nok og rigtigt.  

En mæt medarbejder er en god medarbejder 

En frokostordning i virksomheden er en god investering i medarbejdertrivsel og et godt arbejdsmiljø. 

Når virksomheden sørger for frokosten, så frigives der ressourcer hos medarbejderen – en nødvendig del af dagens planlægning varetages af arbejdspladsen, og medarbejderen kan fokusere på sit virke og sine opgaver.  

Dertil kommer, at vi tænker, fungerer og rationaliserer bedst, når vi tilfører vores hjerne og fysik det brændstof, en sund kost er. Mennesker tænker ikke godt på tom mave – det er noget, vi ved. 

Hos www.able.dk kan du finde fleksible og sunde frokostordninger, der kan tilpasses enhver virksomhedsstruktur. Able har samarbejdspartnere i hele landet, og kan tilbyde en bred variation af køkkener og menuer.  

En frokostordning – en fordelagtig medarbejdergode 

Medarbejdergoder er ofte det, der holder på de ansatte. De her ekstra tiltag, der gør medarbejderens liv nemmere, er i høj grad medvirkende til, om en arbejdsplads vurderes attraktiv.  

En frokostordning er nem og enkel at indføre, og fordelene er mange. Her er tale om en medarbejdergode, der har værdi – både for den ansatte og for virksomheden.  

Vi har allerede slået fast, at vi arbejder bedst, når vi spiser rigtigt. Dertil kommer, at den obligatoriske pause midt på dagen, en frokostordning givetvis vil medføre, også har en positiv virkning på arbejdskraften.  

De færreste mennesker kan fungere koncentreret 8 timer i streg, og der sker hurtigt fejl, når vi prøver. En god og pligtopfyldende medarbejder vil sommetider være knap så tilbøjelig til at tage den nødvendige pause, hvorfor en frokostordning kan være en god motivation herfor. 

Et effektivt team har brug for de rette vilkår for at præstere optimalt – kost, hvile og solidaritet.  

Det sociale og solidariske aspekt 

Når vi spiser sammen, så taler vi sammen på en anden måde, end når vi udfører et stykke arbejde.  

Én af dem mange fordele ved at indføre en frokostordning i virksomheden er en øget trivsel blandt medarbejderne. Vi mennesker er sociale, og vi fungerer bedst, når vi føler os inkluderet og anerkendt i en gruppe – vores flok.  

Når I som virksomhed lægger op til, at alle spiser sammen og på et bestemt tidspunkt, så inviterer I til, at medarbejderne socialiserer og lærer hinanden at kende. Samtalerne vil ofte være mere personlige omkring frokostbordet, end de vil blive det bag en computerskærm. Dette er ønskværdigt for arbejdsgiveren, da vi alle arbejder bedre med mennesker, vi trives med.  

Når I ønsker at højne effektiviteten i virksomheden, så kan I med fordel indføre en frokostordning – frokost på arbejdspladsen er langt mere end bare et måltid.