Oplevelser og Inspiration

Når børnene flytter hjemmefra – 3 idéer til indflyttergaver

Om vi vil erkende det eller ej, så kommer der et tidspunkt i livet, hvor ens børn flyver fra reden og flytter hjemmefra. Det kan være hårdt at skulle give slip som forældre, men man finder hurtigt ind i en ny rutine efter, idet man ønsker det bedste for ens børn. Når de flytter, er der mange forældre, som vil give børnene en indflyttergave for at ønske dem tillykke med det nyopstartede kapitel i deres liv, men spørgsmålet er, hvad man skal give i indflyttergave, og hvad de måske står og mangler i en ny lejlighed. Her følger 3 bud på gaveidéer.

En kaffemaskine til at hjælpe dagen igang

I Danmark er man sjældent vågnet rigtigt, før man har fået en kop kaffe. Vi drikker kaffe derhjemme, vi drikker kaffe på arbejdet, og vi drikker kaffe, når vi er på besøg hos andre. Derfor er en kaffemaskine næsten en nødvendighed i sit hjem. Og selvom man ikke selv skulle drikke kaffe, så vil man som regel altid få gæster, som man kan byde på en kop, idet det nærmest er blevet kutyme, at mødes over en kop kaffe. Derfor er det oplagt at give en kaffemaskine som indflyttergave, og det er noget som den unge helt sikkert vil stå og mangle, hvis de ikke allerede har en.

En kombiovn til når det bare skal være nemt

Når man flytter hjemmefra, skal man i langt højere grad til at stå for alle de huslige pligter selv, herunder madlavning. At lave mad kan hurtigt tage en masse tid i en travl hverdag, og hvis man kun er sig selv, så har man ikke nødvendigvis behovet for at lave et stort festmåltid hver dag. Nogle gange skal det bare være nemt og hurtigt, og derfor er en kombiovn en perfekt gave at give. Den kan både opvarme færdigretter, men den kan også bage en frysepizza hurtigere end en normal ovn vil gøre. Det vil højst sandsynligt være noget, mange unge mennesker ikke selv vil gå ud og investere i som det første.

Flotte cocktailglas til en festlig aften

En tredje mulighed er at give nogle fine glas, som personen kan tage frem, når de får gæster på besøg. Det kan være de allerede har en samling af glas af et bestemt mærke, og så kan man finde nogen, der passer til, men ellers er det en oplagt mulighed for at starte nu. De fleste vil, når de flytter hjemmefra, tage turen i IKEA, hvor de køber alt, hvad der hører til i et køkken af service. Kun få går ud og bruger hundredvis af kroner på f.eks. glas af et bestemt mærke, idet pengene ikke rækker til det. Med tiden plejer de fleste dog så småt at skifte det billige service ud med noget lidt dyrere.

Lyt til hvad de mangler

Det kan også være de står og mangler noget helt andet, så prøv at lytte til, hvad de mangler under nedpakningsprocessen. Lige meget hvad skal de nok blive glade for, hvad det ender med, idet man mangler alt fra A til Z, når man flytter hjemmefra.